Голи оток у Београду

(1 рецензија корисника)

700.00 рсд

Књига “Голи оток у Београду” говори о једном тужном и крвавом историјском раздобљу, када су људи, само зато што су другачије мислили, причали политичке вицеве, имали лепе жене, славили славе – били хапшени, политички прогањани, одузимала су им се сва грађанска права, а већи део њих био је послат на принудни рад у логор на Голом отоку, каже се у опису књиге.

Категорија:

Опис

Историја Балкана исписана је крвљу многобројних жртава, али нажалост не само оних који су страдали током ратних дешавања, већ и оних који су изгубили животе и трпели зверска мучења и у данима слободе. Након Другог светског рата, као да није било довољно вишегодишње страдање од непријатељске руке, у социјалистичкој Југославији постојала су места срамоте и ужаса на којима су завршавали политички неистомишљеници тадашњег режима.

Голи оток, мало острво у Јадранском мору, једно је од најозлоглашенијих места где су дојучерашњи хероји и ослободиоци завршавали као најгори робијаши. Тих послератних година било је довољно да неко само на туђу реч, често и лажну, без истраге и пресуде, буде одведен у логор за преваспитавање.

“Голи оток у Београду” као аманет за нове генерације
Трагедије и неправде оних којима је ово каменито острво заувек променило животе, никада не смеју да се забораве. Управо из тог разлога, новинар и публициста Дарко Злојутро, написао је књигу “Голи оток у Београду”, као омаж и подсећање на историјску срамоту, неправду и злостављање кроз коју су прошли голооточки затвореници, али и њихове породице.

1 рецензија за Голи оток у Београду

  1. Stefan

    Mnogo dobra knjiga, toplo preporučujem!

Додај рецензију

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *